به گزارش خبرنگار مهر، رضا اسماعیلی ظهر سه شنبه در مراسم جشن روز جهانی کار و کارگر در تالار علقمه رفسنجان با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال حمایت از کالای ایرانی، اظهار داشت: باید با نگاه حمایت از کارگر ایرانی و تولید ایرانی کالای ایرانی بخریم البته تولیدکنندگان نیز باید کالایی تولید کنند که با کیفیت بوده و در خور شان ایرانی باشد.
وی بیان کرد: کالایی باید تولید کنیم که قابل رقابت با کالاهای استانهای همجوار، کشورهای همجوار و در سطح بین المللی باشد، این موضوع در رفسنجان و استان کرمان نشان داده شده که می شود کالایی تولید کرد که قابل رقابت با کالاهای چینی و کشورهای اروپایی باشد.
وی با تأکید بر اینکه کارگران باید با نگاه بسیجی، جهادی و خلاقانه و فناورانه به کار خود نگاه کنند، اظهار کرد: اگر غیر از این باشد تولیدات ما قطعاً محکوم به شکست هستند البته در سنوات قبل نشان دادیم که ما توانسته ایم این نگاه خلاقانه و فناورانه را در کارگران خود گسترش دهیم.
اسماعیلی در این زمینه افزود: در سال گذشته از هزار و ۴۰۰ نفری که برای کارگر نمونه ثبت نام کردند توانستیم در سطح استان ۱۰ نفر کارگر برجسته استانی را داشته باشیم که با امکاناتی که داشتند کار جدید، خلاقانه و فناورانه صورت داده بودند. با همین نگاه از ۱۰ کارگر برتر کشوری، یک نفر از استان کرمان بود که اگر این نگاه خلاقانه و فناورانه نبود قطعاً نمی توانستیم جلو برویم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به غنای معدنی استان کرمان، تصریح کرد: ۴۸۲ معدن در کرمان وجود دارد که از این نظر استان رتبه اول را در این بخش دارد و باید این نگاه را داشته باشیم که ما نسبت به نسل آینده مسئولیم لذا معادنی که کشف شده منابع بین نسلی و متعلق به آیندگان نیز است و این نگاه باید گسترش دهیم تا از کالای ایرانی حمایت کرده باشیم.
اسماعیلی با بیان اینکه استان کرمان سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۷۵ درصد در سن کار هستند، یادآور شد: این موضوع هر ۵۰۰ سال یکبار اتفاق می افتد که یک پنجره جمعیتی را داشته باشیم و ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت یک جامعه در سن کار باشند و از این منبع باید در مدت ۳۰ یا ۵۰ سال باید از آن استفاده کرده و به نسل بعد منتقل کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در چهار سال گذشته هر سال حقوق کارگران بیشتر از نرخ تورم بوده است، تصریح کرد: البته می دانیم این افزایش کفاف تامین معیشت زندگی کارگران را نمی دهد و نتواند آن عقب ماندگی سالهای گذشته را جبران کند اما حرکت به سمتی است که بتوانیم فاصله ای که بین خط فقر و حداقل معاش یک خانواده و حداقل مزد وجود دارد را کم کنیم تا بتوانیم رفاه نسبی برای کارگران ایجاد شود.
این مسئول افزود: ما باید در عین تعامل با کارگر، کارفرما و دولت، سیاستگذاریهای داشته باشیم که ضمن حفظ اشتغال موجود، بتوانیم اشتغالهای جدید را داشته باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان خاطرنشان کرد: در استان کرمان نزدیک به ۳۰۸ هزار نفر کارگر بیمه شده و بیش از ۴۵۰ هزار نفر مجموع کسانی که در سازمان تامین اجتماعی بیمه شده اند وجود دارد.
اسماعیلی اظهار کرد: در سال گذشته در استان کرمان بیش از ۵ درصد افزایش تعداد بیمه شدگان را داشتیم که این میزان دو برابر متوسط کشوری است که از همه سرمایه گذارانی که در استان کرمان برای تولید و اشتغال بیشتر اقدام کردند تشکر می کنم.
وی با اشاره به افزایش شان و منزلت کارگران، گفت: متوسط تحصیلات کارگران نسبت به ۲۰ سال گذشته افزایش یافته و لازم است که افزایش شان و منزلت کارکران را داشته باشیم و امیدواریم با تغییراتی که در مجموعه کارگری کشور و استان رخ داده بتوان افزایش شان و منزلت کارگران را داشته باشیم.
به گفته وی بعد از اجرایی شدن اصل ۴۴ قشر وسیعی وارد جامعه کارگری شدند که مقداری متفاوت بودند یعنی اکثراً آنها را به عنوان محیط کارمندی می بینند ولی در واقع مشمول قانون کار هستند مثل بانکها که مشمول قانون کار هستند.
اسماعیلی بیان داشت: کارگران در صحنه هایی که لازم است حق و حقوق خود را با صدای رسا و در چارچوب قانون و تشکلات صنفی به گوش مسئولان استانی و کشوری برسانند حضور پررنگی داشته باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان اظهار داشت: یکی از شعارهایی که مقام عالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری در دستور کار قرار داده اند، فقزدایی با اشتغال است. باید توجه کرد که تا بازار کار سیال نداشته باشیم امنیت شغلی کارگران همچنان با مسئله روبروست، زمانی کارگران دائم، موقت، پاره وقت، روزمزدی می توانند امنیت شغلی داشته باشند که بازار کار سیال داشته باشیم.
اسماعیلی تهیه برنامه دوسالانه اشتغال استان کرمان را در سال گذشته یادآور شد و ابراز داشت: در استان کرمان سالانه ۳۵ هزار نفر وارد بازار کار می شوند این افراد یا فارغ التحصیل هستند یا کسانی که از محل کار خود اخراج شده اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان تصریح کرد: اگر ما بخواهیم بازار کار سیال و روان داشته باشیم باید بیش از این ۳۵ هزار نفر شغل ایجاد کنیم تا بتوانیم علاوه بر ثابت نگه داشتن نرخ بیکاری، آن را کاهش دهیم که ایجاد ۳۵ هزار شغل برای استان عدد بزرگی است که به ۲۵ هزار میلبارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.
اسماعیلی ادامه داد: سال گذشته در استان کرمان نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان پرداختی به کسانی داشتیم که از طریق خوداشتغالی و کارهای کوچک مشغول به کار شدند.
وی تصریح کرد: باید شغلهایی ایجاد کنیم که با انتظارات جوانان همخوانی داشته باشد، این کار در دستور کار استان قرار دادیم و ما باید شغلهایی ایجاد کنیم که با سطح سواد، سطح معلومات و مهارت افراد همخوانی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این مراسم از ۱۰۰ کارگر نمونه شهرستان رفسنجان و برترین های نخستین جشنواره عکس کار و کارگری رفسنجان تجلیل شد.
نظر شما